STSS uvodi Komisiju za pregled sportskih sala

Pored Pravila o stručnom radu i Pravila o nacionalnim selekcija o čemu smo pisali u prethodnom periodu, Izvršni odbor STSS utvrdio je i novo Pravilo o sportskim objektima.

U usvojenom aktu STSS pominje se Komisija koju imenuje Izvršni odbor, a koja će pre početka takmičarske sezone utvrditi postojanje uslova u sportskim objektima (salama) na osnovu prijave sale od strane ekipa Super i Prve lige Srbije. Takođe, proveriće se i sale na kojima će se igrati pojedinačni turniri.

Koliko se da primetiti određeni su minimalni uslovi u odnosu na pomenut Pravilnik i na ITTF Handbook, dok su uslovi za Super ligu rigidniji, a posebno za plej-of deo takmičenja. Od sudija će se tražiti da upišu u izveštaj utvrđene vrednosti sportskog objekta za svaki od propisanih uslova.

Ostaje da se vidi da li će se klubovi pridržavati novousvojenih pravila odnosno da li će iste Stonoteniski savez Srbije kontrolisati i sankcionisati ukoliko ima potrebe za tim. Nesumnjivo je da je krajnje vreme da stonoteniski mečevi, posebno u Super ligi Srbije, budu praznik za gledaoce i u pogledu kvaliteta, ali i konfora u stonoteniskim salama kako bi se privuklo što više medija, dece, a i privrednih subjekata.

Ovde pročitajte Pravilo o sportskim objektima STSS

Podelite vest...