Kalendar STSS: Novina Kup Srbije i Liga kup

Stonoteniski savez Srbije objavio je kalendar koji važi za sezonu 2024/25. U njemu su termini za Super i Prvu ligu, a ideja je bila da datumi utakmica budu poznati što ranije, pre prelaznog roka u Srbiji, ali i pre objavljivanja kalendara drugih nacionalnih asocijacija budući da mnogo igrača nastupa na dvojnoj registraciji.

Time će naši klubovi moći da lakše isplaniraju angažovanje stranaca. U kalendaru su sadržani i termini za sva pojedinačna seniorska nadmetanja kao i za mlađe kategorije uključujući i regionalna ekipna prvenstva. Naglašeno je da je po novim pravilima obavezujući nastup na turniru regiona kao uslov za državno.

Podsetimo na to da će se Super i Prva liga od nove sezone igrati po principu duplih kola u jednom vikendu kako bi se oslobodilo što više termina za turnire. Novina jeste kup takmičenje koje će se igrati u dva vikenda. Jedan vikend se odnosi na Liga regionalni kup na kome nastupaju klubovi iz nižih liga gde će se boriti za trofej regionalnog šampiona.

Drugi vikend biće završni Kup Srbije gde će igrati superligaši i najboljeplasirali prvoligaši uz finaliste sa Liga kupa. Ovo je još nezvanično, ali se očekuje da se uskoro objave i propozicije takmičenja koje se posle više od 30 godina ponovo uvodi. Po nekim informacija sa kojim raspolažemo, Kup Srbije bi nosio naziv po nekom srpskom proslavljenom igraču što je praksa i u mnogim drugim sportovima.

KALENDAR pogledajte ovde

Počela registracija za sezonu 2024/25, rok za klubove do 15. jula, a za igrače do 30.

Napomenimo i to da je počela prva faza registracije koja se odnosi na registraciju kluba kao i za listu predloženih igrača po klubovima. Očekuje se da krajem jula bude objavljen novi sajt saveza koji će sadržati bazu podataka svih klubova, igrača, trenera, sudija i veterana gde će se beležiti rezultati, ali i vršiti online registracija.

Kompletno obaveštenje o registraciji možete pogledati ovde

Podelite vest...