Lupulesku obavestio klubove o minulim aktivnostima

Predsednik Stonoteniskog saveza Srbije, Ilija Lupulesku, mejlom je klubovima predočio trenutno stanje u srpskom stonom tenisu i izvestio o aktivnostima STSS iz proteklog perioda, ali i najavio nekoliko novina.

Lupulesku se najpre osvrnuo na kraj sezone u Super i Prvim ligama istakavši da su takmičenja okončana bez mnogo problema, ali da postoji veliki broj predloga i ideja kako da se lige poboljšaju. Zato je i organizovana javna rasprava koja je u velikoj meri pomogla da novousvojene Propozicije budu što je više moguće u interesu svih klubova, a radi se i na usklađivanju drugih pravilnika.

Predsednik je ukazao da ekipna državna prvenstva za juniore i mlađe kadete nisu imala zadovoljavajući broj učesnika, ali da je to rezultat trenutnog stanja našeg sporta i rada prethodnih godina.

Mladi u prvom planu

Petodnevne pripreme za predstavnike Srbije na ETTU Youth Series turniru u Sarajevu održane su u Novom Sadu uz subvenciju STSS, a dobra vest je i to što će po prvi put naša zemlja imati takmičare na šampionatu Evrope za igrače do 13 godina u Bukureštu, što takođe finansira STSS.

Naši igrači učestvovali su na brojnim međunarodnim turnirima u ovo doba godine, a raspored je gust upravo zbog borbe za olimpijske vize.

Konkurs za trenere kandidate STSS za ETTU seminare je završen i prijave kandidata ETTU su podnete.

Evropski turnir u Nišu

Izvršni odbor STSS zasedao je i doneo važne odluke. Jedna je ta da će turnir evropske serije za mlade u septembru ove godine biti održan u Nišu, uz napomenu da će STSS rešiti problem nedostatka opreme jer trenutno STSS ne poseduje ni jedan sto, mrežicu ili ring.

Transparentnost u radu

Većina komisija je formirana a otvorena je i knjiga odluka na sajtu STSS u cilju javnosti i transparentnosti rada. Radi se i na Strategiji razvoja STSS ali i rešavanju finansijskih problema u vidu beskamatnih pozajmica, kako bi se obezbedila likvidnost u radu.

Evropski veterani stižu u Novi Sad

Mnogo toga urađeno je i po pitanju Evropskog prvenstva za veterane čiji će domaćin sledeće godine biti Novi Sad. Izrađen je promotivni film, a delegaciju STSS primio je i gradonačelnik Novog Sada, istakavši da će Grad u velikoj meri pružiti podršku u organizaciji ovako velikog takmičenja.

Dogovorena je sportska saradnja sa Stonoteniskim savezom Mađarske, radi se na novom sajtu STSS kao i na sajtu EPV, a raspisan je i konkurs za novi vizuelni identitet STSS i EPV.

Podelite vest...