OPREMA STSS: Za skoro 200.000 evra nema pokrića!

Na email adrese klubova, kao i naše redakcije zajednica.org, iz Stonoteniskog saveza Srbije stigao je dopis koji je potpisao novoizabrani zakonski zastupnik Ilija Lupulesku. U njemu se nalazi Javni poziv kako prema klubovima, tako i prema bivšem rukovodstvu STSS, da pregledaju i dostave eventualne primedbe ili da dopune dokumentaciju u odnosu na urađen presek stanja opreme STSS, a koja je zaprimljena i podeljena u periodu od 2017. do 2023. godine.

Konstatovano je da za veliki deo opreme, u iznosu od 198.105 evra, ne postoji dokumentacija u kancelariji STSS, reversi ili otpremnice, kao i to da bivše rukovodstvo nije odgovorilo na više poziva o upitu gde se nalazi stonoteniski pod marke Gerflor, a koji je korišćen na Evropskom prvenstvu za mlade 2022. u Beogradu.

Uvidom u tabelarni prikaz, reč je o 2.500 m² sportskog poda koji je u vlasništvu STSS, od čega za skoro 2.000 m² nema traga. Takođe, savez ne poseduje nijedan jedini stonoteniski sto, iako je prema evidenciji ulaza, u prethodnih šest godina, zaprimljeno ukupno 138 stonoteniskih stolova po različitim sponzorskim ugovorima, uz veliki broj mrežica, ringova, sudijskih stolova, loptica, guma, tekstila…

Postoje i saznanja da je sportski pod marke Stag završio u Stonoteniskom savezu Crne Gore, gde je prema slovu ugovora predat na trajno korišćenje i bez nadoknade. Međutim, ubrzo nakon toga STSS je, bar prema papirima, realizovao izvesni ”stručni seminar” za zaposlene u crnogorskom savezu, kao i pripreme svih selekcija tog saveza za iznos od skoro 15.000 evra.

Očigledno je, uvidom u tabele koje su dostavljene klubovima, određena količina opreme podeljena pojedinim klubovima, a bez odluke organa Izvršnog ili Nadzornog odbora, što se može povezati sa negodovanjem okupljenih oko predsedničkog kandidata Ilije Lupuleskua. Oni su se u prethodnom periodu žalili da je bivše rukovodstvo to činilo u zamenu za glas na skupštini, što je, ukoliko je to istina, jasna zloupotreba položaja, iako je to još uvek nedokazano.

Za više detalja o nepostojećoj opremi Stonoteniskog saveza Srbije nije poznato, ali svakako da će to zanimati kompletnu stonotenisku javnost koja se prethodnih meseci sve intenzivnije pitala: Ko je sve dobio opremu saveza i po kom osnovu? Jedan deo tih odgovora nalazi se u preseku dobijenom od STSS, dok je za veći deo opreme pravo pitanje kada ćemo saznati?

Važna dokumenta:

Primljena oprema
Raspodela
Saldo

Podelite vest...