Lupulesku novi predsednik: Izabrano kompletno novo rukovodstvo STSS!

Za novog Predsednika Stonoteniskog saveza Srbije potvrđen je Ilija Lupulesku, prethodno v.d. zastupnika STSS. Naš proslavljeni reprezentativac bio je jedini kandidat na vanrednoj izbornoj Skupštini održanoj 9. marta u Spensu. Za Lupuleskua je glasalo 111 od 113 delegata, 2 su bila uzdržana, čime mu je apsolutnom većinom poveren četvorogodišnji mandat.

Nakon što je Lupulesku izložio program rada, Skupština je izabrala i ostale organe. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Predrag Ničić iz Novog Sada, Predrag Matković iz Subotice, Dragan Đorđević iz Niša i Đorđe Pejak iz Čačka. Za članove Nadzornog odbora izglasani su Dušan Cvejić iz Gračanice, Siniša Stojšin iz Novog Sada i Olga Pavlović iz Niša. Za disciplinskog sudiju Goran Čumburović iz Bečeja.

Nakon Skupštine svi delegati su prisustvovali koktelu održanom u vip svečanom salonu Spensa posle čega je održana proširena prva konstitutivna sednica Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije.

Predsednik Ilija Lupulesku imenovao je još 4 člana Izvršnog odbora čime je kompletirano novo rukovodstvo STSS: Dan Fracile iz Novog Sada, Dmitar Majstorović iz Zrenjanina, Zvonimir Britka iz Beograda i Sanja Popović iz Beograda.

Za Generalnog sekretara, po predlogu Predsednika, jednoglasno je izabran Predrag Milićević iz Beograda koji je ujedno izabran i za vd rukovodioca takmičenja do kraja tekuće sezone. Za potpredsednika saveza Lupulesku je imenovao Predraga Ničića, dok je novoformirani Nadzorni odbor izabrao Dušana Cvejića za predsednika tog organa.

Na prvoj sednici Izvršnog odbora imenovani su i vršioci dužnosti trenera reprezentacije. Za muški nacionalni tim ostao je Miloš Đukić, dok će sve ženske selekcije privremeno voditi Slobodan Stojanov i Nikolae Lupulesku sa podjednakim ovlašćenjima.

Potvrđena je lista nacionalnih stipendista gde je konstatovano da su svi kategorisani nacionalnim rangom. Nosioci stipendija su određeni po redosledu na državnim seniorskim rang listama za 2023 godinu, po 5 muških i 5 ženskih sportista. Određena je i komisija koja će se baviti izdavanjem dozvola za rad sportskim stručnjacima.

Dogovoreno je da se do sledeće sednice Izvšnog odbora daju predlozi za formiranje više komisija kao što su takmičarska, stručna, sudijska, pravna, komisija za školski i rekreativni sport i komisija za marketing i informacione tehnologije.

Određeno je još nekoliko prioritetnih poslova, kao što je utvrđivanje trenutnog finansijskog stanja, pošto je kancelarija STSS potvrdila da je sudskim izvršenjem sa računa saveza skinuto 600.000 dinara, a u iznosu od 1.600.000 vraćena prva pozajmica, dok na naplatu dolaze troškovi od oko 3 miliona dinara za Svetsko prvenstvo u Koreji. Druga pozajmica od 1.200.000 dinara, takođe od bivšeg rukovodstva, stiže uskoro na naplatu.

Utvrđeno je da će se Stonoteniski savez Srbije obratiti revizorima i sudskim veštacima kako bi se utvrdilo finansijsko-materijalno poslovanje u prethodnom periodu, kao i da će se još jednom, zvanično, uputiti poziv prethodnom rukovodstvu, uključujući i nadzorni odbor, za informacije o tome gde se nalazi oprema STSS.

Naredna sednica IO biće zakazana u roku od 10 dana.

Snimak Skupštine je u nastavku.

Podelite vest...