Lupulesku jedini kandidat za Predsednika STSS

Ilija Lupulesku, trenutni v.d. zastupnika STSS, biće jedini kandidat za Predsednika na vanrednoj izbornoj sednici Skupštine koja će se održati 9. marta u Novom Sadu. Našeg proslavljenog igrača predložilo je 18 klubova. Na istoj sednici biraće se i po četiri člana Izvršnog i Nadzornog odbora, kao i Disciplinski sudija, a rok za dostavu predloga jeste 2. mart.

Podsetimo da je 28. januara na vanrednoj sednici sa funkcije predsednika, nakon 6 godina, razrešen Aleksandar Karakašević gde je za vd-a postavljen upravo Lupulesku, sa 94 glasa.

Jedini kandidat za predsednika STSS izložio je svoj predsednički program na 8 strana. Lupulesku je obećao da će uvesti transparentnost rada i da će sve odluke i zapisnici organa saveza biti dostupni javnosti. Takođe, da će se promeniti mnogo pravilnika, a osim promena zahtevaće njihovu doslednu primenu. Pomenuta je inicijativa za “Otvoreni stonoteniski Balkan”, kao i formiranje mini, regionalnih i nacionalnih stonoteniskih centara.

U programu je spomenuto i uvođenje izvesnog Odbora menadžera koji će imati komunikaciju sa klubovima. Najviše pažnje posvetio je unapređenju rada trenera, kao i reprezentativnih selekcija, a posebno pronalasku talentovane dece u svim delovima zemlje. Želi da vrati konkurentnost u izboru za članove reprezentacije, kao i na samim regionalnim i republičkim takmičenjima.

Formiraće se komisije za školski i veteranski sport, a STSS će se okrenuti i EU projektima. Veliku pažnju posvetiće i informacionim tehnologijama. Za kraj, Lupulesku je pomenuo važnost pažnje i brige saveza prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji gde se planira ponovno uvođenje zvaničnog takmičenja na tom prostoru, ali i edukacija trenera sa ciljem da se i na Kosmetu pronađu talenti.

Za kraj naš proslavljeni reprezentativac je istakao da je trenutno stanje u savezu katastrofalno. Da su dugovi još uvek nepoznati, da postoje sudske presude na štetu saveza, da nema osnovnih sredstava za rad jer je oprema saveza na nepoznat način razdeljena i da svako ko postane novi zastupnik saveza će morati da utvrdi sve što je nezakonito urađeno.

Ovo su hitni poslovi koje je Lupulesku naveo kao prioritetne, ukoliko dođe do imenjovanja njega i ostalih organa saveza.

1. Izrada novih propozicija ligaških takmičenja;
2. Izmena pravila o članarinama i naknadama;
3. Organizacija letnjih priprema za širu, veću grupu mladih i talentovanih igrača, što će biti praksa ubuduće;
4. Organizacija priprema i pojačanih zajedničkih treninga seniorskih selekcija koji bi se kontiunirano odvijali tokom cele godine;
5. Izrada novog pravila o rangiranju i o pojedinačnim takmičenjima;
6. Izrada pravila o nacionalnim selekcijama sa kodeksom ponašanja;
7. Izrada kriterijuma za dodelu opreme i rekvizita;
8. Provera finansijskog poslovanja, kao i stanja opreme STSS

Ovde pročitajte kandidaturu Ilije Lupuleskua

Podelite vest...