Izabela Lupulesku: Ovo je nešto o čemu sam sanjala

Počev od Seula 1988. kada je stoni tenis imao premijeru na najvećoj sportskoj smotri, nije se dogodilo da naša zemlja nema predstavnika u stonom tenisu. Srpska trobojka vijoriće se i u Parizu, zahvaljujući Izabeli Lupulesku koja je izborila plasman na svoje prve Olimpijske igre.

”Mislim da još uvek nisam svesna da sam se kvalifikovala, ovo je nešto o čemu sam sanjala od malena i stvarno sam presrećna što se ostvarilo. To je specifičan turnir sa posebnom atmosferom gde su svi najbolji igrači sveta i istinski sam i srećna i ponosna što sam među njima” – sa oduševljenjem je izjavila Izabela.

Ključni korak srpska stonoteniserka je napravila početkom maja u Saudijskoj Arabiji kada je na Saudi smešu, jednom od najjačih svetskih turnira, izborila mesto u šesnaestini finala. Turnir je započela u kvalifikacijama gde je sa po 3:0 redom nadigrala Ho Tin Tin, Hanfou i Potu, da bi u borbi za 32 nadigrala Mešref iz Egipta, tada 24. na svetskoj rang listi.

Nije mogla da sakrije emocije (foto: WTT)

”Definitivno je Saudijska Arabija presudila da se kvalifikujem na OI. Jednim delom sam i znala da mi je Saudi smeš možda poslednja šansa da uđem preko rang liste i mislim da sam se baš dobro spremila za taj turnir, kako fizički tako i psihički. Kada sam ušla na glavnu tablu u Saudijskoj Arabiji znala sam da sam blizu ali da nisam još uvek unutra, ali kada sam pobedila Dinu Mešref znala sam da sam 99% sigurna. Nakon toga sam ušla na glavnu tablu u Argentini i znala sam da je gotovo. Naravno, imala sam malu tremu da se nešto ne desi ali objektivni deo mene je znao da sam sigurna.”

Izabela je u razgovoru za naš sajt otkrila i detalje u vezi priprema za najveći turnir u njenoj karijeri.

”Prvi deo priprema za Pariz mi počinje 8. jula na Goču, tamo ću raditi kondiocione pripreme sa kondiocionim trenerom Tatianom Brtkovom. U taj deo priprema biće uključen i stonoteniski deo sa selektorom Nikolaem Lupuleskuom, a kao sparing će nam se pridružiti i Pero Tepić. Što se drugog dela priprema tiče, sa reprezentacijom Rumunije putujem u Bukurešt.”

Podelite vest...