STK Novi Sad nastavio dominaciju!

Stonoteniserke Novog Sada osvojile su novu titulu prvaka Srbije, sedmu uzastopnu, a ukupno devetu u poslednjoj deceniji. Novosađanke su, nakon 4:1 na svom terenu, slavile i u drugoj utakmici finala plej-ofa Super lige pošto su u ispunjenoj sali u Senti sa 4:0 nadvisile TSC iz Bačke Topole, prepustivši im tek jedan set, a u celoj finalnoj seriji jednu partiju.

TSC – Novi Sad 0:4

Rečko – Erdelji 1:3
Nikoiani Červik – Maksuti 0:3
Tot – Jokić 0:3
Nikoiani Červik- Erdelji 0:3

Najneizvesnije bilo je na otvaranju meča kada je prvi reket Novog Sada, Anamaria Erdelji, u partiji koja je trajala skoro sat vremena, savladala najbolju igračicu TSC-a, Emu Rečko, sa 3:1.

Potom je Aneta Maksuti sa 3:0 bila ubedljiva nad Gruzijkom Anom Nikoani Červik, da bi kapitenka Novog Sada Tijana Jokić sa 3:0 savladala mađarsku internacionalku Katu Tot. Tačku na novu titulu stavila je Erdelji trijumfom u tri seta nad Nikoiani Červik.

”Presrećne smo. Nova titula. Ovo je rezultat naše posvećenosti svakom treningu, svakom meču. Želim da se zahvalim trenerima Slobodanu Stojanovu i Milošu Tiosavljeviću i svim sparing partnerima koji će se prepoznati i naravno upravi kluba bez koje ne bismo imali možda i najbolje uslove u ovom delu Evrope kako za trening, tako i za takmičenje. Posvećujemo ovu pobedu i našoj deci iz omladinske škole koji nas bodre svih ovih godina i koji takođe postižu sjajne rezultate što govori da STK Novi Sad i naš stoni tenis imaju sigurnu budućnost” – rekla je kapitenka Tijana Jokić.

Novi Sad je nastavio dominaciju u srpskom stonom tenisu gde ne zna za poraz od januara 2021, pošto je vezao 96 uzastopnih pobeda, a ove sezone ponovo se dokopao i četvrtfinala Lige šampiona. Još uvek rekord nepobedivosti drži zagrebački Vjesnik od 122 pobede iz perioda 1971-1975 sa Šurbekom, Stipančićem i Čordašom, ali ako srpske šampionke nastave sa ovakvim igrama, ni to nije nedostižno.

Reportaža i snimak meča su u nastavku.

Podelite vest...