Srećna trinaesta: Partizan je šampion Srbije!

Stonoteniseri Partizana pobedili su Železničar sa 2:0 u finalu Super lige Srbije pošto su nakon trijumfa u prvoj utakmici Nišu, slavili i u Zemunu posle dramatičnog meča sa 4:2. Najtrofejnijem muškom klubu u Srbiji, koji je prestigao subotički Spartak, ovo je trinaesta državna titula, a prethodnu su osvojili 2008.

Tri seta bila su dovoljna Zengjiu da donese početnu prednost Partizanu pošto je nadigrao Kođabaševa. Bugarski igrač ni u jednom trenutku nije mogao da ugrozi penholdera iz redova crno-belih.

Istom merom uzvratio je Železničar u drugoj partiji, a izvrsnu igru pružio je Argentinac Sanči protiv Paikova za 1:1, ne prepustivši mu set.

Završnica kakva se retko viđa obeležila je sledeći duel gde je Karakašević propustio nestvarnu priliku. Vodio je 8:1 protiv Mihailovića u petom setu i izgubio.

Blizu vodstva od 3:1 bio je niški tim jer je Sanči u četvrtoj partiji vodio Zengjiu 2:0 a Kinez s poljskim pasošem uspeo da preokrene.

Psihološka prednost bila je na strani crno-belih a ponovo je za stolom bio Karakašević, ovog puta protiv Milenkovića koji je zamenio Kođabaševa. Za razliku od njihovog susreta u Nišu, bivši srpski reprezentativac ovog puta je izašao kao pobednik uz jedan propušten set.

Tačku na finale stavio je Paikov koji je bio dovoljno dobar protiv Mihailovića i nadigrao ga sa 3:1.

Pehar crno-belima uručio je Ilija Lupulesku, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.

Snimak utakmice je u nastavku.

Podelite vest...