Spark se vraća u elitu: Čekamo i debitanta

Beogradski Spark prvi je sigurni putnik u Super ligu za žene. Tim koji predvodi nekadašnja mlada reprezentativka Anđelija Ratić potvrdio je ambicije koje je gajio od početka sezone. Tako se Spark nakon dve sezone pauze vratio u Super ligu, dok će tim iz Babušnice šansu za elitu morati potražiti iduće sezone.

Prvo je u Babušnici Spark slavio sa 4:1, da bi na svom terenu bio ubedljiviji protiv Lužnice i sa 4:0 overio kartu za najviši rang.

Drugi polufinalni par plej-ofa Prve lige pomeren je za 13. april u Bačkoj Palanci. Drugi meč tek je 19. aprila, a eventualna majstorica dva dana kasnije. Tikvara je izašla u susret ekipi Slavije 96 iz Kovačice jer je kadetkinja Maja Vanjo imala međunarodne nastupe iz ETTU serije.

Oba tima žele da naprave podvig jer bi ulazak u Super ligu bio istorijski uspeh čime bismo dobili debitante u eliti. Tikvara je tim sastavljen od iskusnih igračica, nekadašnjih mladih reprezentativki, poput Ivane Vejnović i Emilije Tiragić, koje su doživele samo jedan poraz u sezoni, dok Slavija računa uglavnom na igračice omladinskog uzrasta.

Podelite vest...