PRESEK: Majstorica u Nišu, dok u Beočinu tek kreće serija

Nakon ubedljive pobede Železničara u Nišu od čak 4:0 nad zrenjaninskim Banatom, pomislilo se da su Nišlije nadomak istorijskog finala. Ipak, sedmostruki šampion Srbije je uzravratio na svom terenu i slavio sa 4:1.

Istini za volju, za Železničar nisu nastupali Sanči i Kođabašev koji su sjajno odigrali prvi susret. Vredi istaći iskusnog Milenkovića koji je dva puta u dva susreta savladao reprezentativca Nemanju Đilasa. Đilas je tek na razliku u neizvesnom meču slavio nad Lukom Mihailovićem u drugom meču serije u možda i najneizvesnijoj partiji.

Iznenađenje sa Lukom Bakićem u Nišu nije uspelo, ali to samo govori da nas nadmudrivanje ova dva tima tek očekuje u majstorici koja je na programu u subotu 13. aprila u stonoteniskom domu u Nišu sa početkom u 20:00.

Za razliku od pomenutog para, ovaj drugi između Radničkog i Partizana još nije ni počeo. Dva tima dogovorili su se da u tri dana odigraju dva, a potencijalno i sva tri susreta. Možemo na osnovu toga zaključiti da će verovatno nastupiti u svojim najjačim sastavima, sa svim strancima.

Aktuelni šampion Radnički će biti domaćin 15. aprila u 17:00 u Beočinu. Očekuje se nastup Grka Gionisa, ali i rekovalescenta, Žolt Petea. Biće zanimljivo ako dođe do susreta sa poljskim Kinezom u redovima Partizana, Zengi Vangom. Drugi susret na programu je dan kasnije, 16. aprila u 16 časova u Beogradu u SC Majdan. Eventualna majstorica 17. aprila u Beočinu od 11:00.

Podsetimo da se Radnički bori za treću uzastopnu titulu prvaka Srbije, dok Partizan više od deceniju čeka da ponovo podigne trofej.

Podelite vest...