Novi Sad u Spensu igra za četvrtfinale Lige šampiona

Direktan okršaj za plasman u četvrtfinale Lige šampiona očekuje stonoteniserke Novog Sada koje u ponedeljak 4. decembra od 18:30 dočekuju francuski Žue le Tur. U prvom okršaju dve ekipe u Parizu slavile su srpske šampionke.

Poslednje kolo grupne faze Lige šampiona doneće odgovor na pitanje hoće li se Novi Sad drugu sezonu zaredom plasirati među osam ekipa u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Promena u odnosu na meč u Francuskoj je ta što će Slobodan Stojanov sada računati na obe igračice iz Azije, Rui Ši Či i Ji Lok Lam, od kojih će jedna nastupati.

”Mi ćemo uvek prioritet davati našim igračicama, ali uz dopunu u vidu jedne Kineskinje. Pored toga, svaka strankinja koja dođe u naš klub, mora imati obavezu i treniranja u određenom periodu. To gradi atmosferu, timski duh ali i podiže trenažne kapacitete što je zahtev uostalom trenera Stojanova” – kaže predsednik UO kluba Dan Fracile.

Utakmicu će uživo prenositi Arena sport, uz stručnog konsultanta dr Branka Đukića. Prenos će biti dostupan i na ETTU.tv.

Paket ulaznice kupljene za meč protiv Tarnobrzega važe i za Žue le Tur, a ko nema paket, ulaznicu će moći da kupi po ceni od 400 dinara. Podsećamo, sve evropske utakmice Novog Sada imaju humanitarni karakter te će i ovog puta sav prihod od ulaznica biti usmeren za pomoć Danijeli Štrbački Glavić, samohranoj majci troje male dece koja boluje od karcinoma. Danijela, akademska umetnica, imaće i svoju izložbu kreativnih novogodišnjih ukrasa i kutija za bebe i za decu ispred stonoteniske sale Spensa za vreme utakmice.

Meč će prethoditi Memorijalu u znak Zorana M. Vučevića, jednog od osnivača kluba pošto će na istom mestu, dan kasnije, biti održan turnir sa jedinstvenim UTT sistemom takmičenja, prvi put u Evropi.

Podelite vest...