Malta: Radnički i Železničar započinju takmičenje u Trofeju Evrope

Beočinski Radnički i niški Železničar od 8. do 10. decembra nastupaće u grupnoj fazi Trofeja Evrope, trećeg po snazi evropskog klupskog takmičenja. Oba srpska tima su u regionalnoj grupi koja se igra u Pembruku, nedaleko od Valete.

Postoje dve grupe na Malti od po četiri ekipe odakle će prvoplasirani proći na završni turnir, kao i bolji iz duela dve drugoplasirane ekipe.

Na završnom turniru koji je na proleće nastupaće najboljih 12 klubova sa pet regionalnih turnira koji se osim na Malti, igraju još i na Islandu, u francuskom Lilu i u španskoj Monte Poreiri, kao i u Zagrebu.

Radnički nastupa u sastavu Marko Petkov, Zoltan Pete, Bojan Crepulja i Petjo Krastev, dok boje Železničara brane Miloš Milenković, Luka Mihailović i Francicko Sanči iz Italije.

Raspored utakmica Radničkog:

petak 15:00: Radnički – HiTT Academy Tibhar (Malta)
subota 9:30: Santa Tecla Nulvi (Italija) – Radnički
subota 20:00: Radnički – Tennistavolo Sassari (Italija)

”Jako smo ponosni što možemo da predstavljamo našu zemlju na ovakvom evropskom klupskom turniru. Cilj nam je da osvojimo prvo mesto u grupi i direktno se plasiramo na završni turnir. Neće biti lako jer ne poznajemo dovoljno rivale. Prikupili smo neke informacije. Otvaramo grupu protiv jednog od dva domaćina sa Malte. Njih poznajemo. Očekujem da opravdamo ulogu favorita u tom meču, iako je u pitanju domaćin koji će sigurno imati svoju publiku. Posle u subotu igramo protiv dve italijanske ekipe iz Serie A i tu moramo biti jako oprezni. Italijani su uvek nezgodni, jako su takmičarski nastrojeni, agresivni u igri. Imamo dobar sastav.” – izjavio je kapiten Radničkog, Crepulja.

Raspored utakmica Železničara:

petak 17:30: MTTC (Malta) – Železničar
subota 12:00: Panatanaikos (Grčka) – Železničar
nedelja 9:30: Markozi (Italija) – Železničar

Dragan Đorđević, predsednik Železničara, uoči turnira izjavio je:

”Za naš klub ovo mnogo znači. Novo iskustvo. Debitujemo. To je nešto što smo godinama želeli. To je važno za Grad Niš, a važno je i za stonotenisku Srbiju. Drago mi je da ćemo na jednom mestu biti i stonoteniseri Radničkog i moji igrači i nadam se da će oba tima jednom velikom borbom na terenu na najbolji način prezentovati svoju zemlju.”

Podelite vest...