Veliki propust – bez uživo prenosa iz Dimitrovgrada

Trenutno se u Dimitrovgradu održava drugi ligaški turnir na kome se igraju tri kola Super i Prvih liga. Sva pažnja je uprta u ove mečeve i teško da mogu biti kvalitetniji s obzirom da su došli gotovo svi stranci koje su srpski klubovi angažovali, ali Stonoteniski savez Srbije nije organizovao uživo prenos i tako, po ko zna koji put, prekršio sopstvene Propozicije.

Najzvučnije ime koje je trenutno u Dimitrovgradu je Panagiotis Gionis, legendarni grčki igrač koji nastupa za Radnički iz Beočina. Zamislite da takav stonoteniser nastupa u našoj ligi a da ne možemo da ga gledamo na malim ekranima, za šta je u potpunosti odgovoran STSS.

Naravno, brojni drugi stranci su tu kao i gotovo svi najbolji igrači Srbije, te je šteta za prave ljubitelje stonog tenisa kojima je uskraćeno gledanje turnira i te kako velika.

Ni na tribinama u Dimitrovgradu nema gledalaca, što i ne čudi s obzirom da je STSS za domaćina izabrao mesto koje je veoma udaljeno većini superligaških i prvoligaških klubova.

Većina klubova koja je htela da samostalno realizuje prenos svojih mečeva, to nije uspela jer u sali nije bilo interneta.

Apsurd oko firme za uživo prenos

Krajem prošle sezone Stonoteniski savez Srbije jednostrano je raskinuo ugovor sa firmom SEE LiveSports koja je čitave sezone uspešno realizovala uživo prenose, kako turnira u Kovilovu, tako i više atraktivnih mečeva u drugom delu, uključujući polufinala i finala.

STSS je odmah potpisao ugovor sa drugom firmom, navodeći da će ta firma moći da obezbedi kvalitetniji prenos. No, danas smo svedoci da nikakav prenos nije obezbeđen.

Pogađajte zašto – realizacija prenosa mora da se plati. Kraj priče.

Takođe, da li primer iz Dimitrovgrada znači da klubovi više nisu dužni da uživo prenose svoje utakmice kada budu igrali kod kuće?

Podelite vest...