Novi Sad pokazao mnogo, ali izgubio u Tarnobrzegu

Stonoteniserke Novog Sada poražene su sa 3:1 od poljskog Tarnobrzega u prvom meču grupne faze Lige šampiona. Tijana Jokić ostvarila je pobedu karijere savladavši Ju Fu, 45. igračicu sveta.

Više od godinu dana poljska ekipa beležila je pobede isključivo sa 3:0 u najelitnijem takmičenju, do meča s Novim Sadom.

Impresivna je bila Jokićeva koja je donela veliki poen svojoj ekipi, ali više od toga podmlađeni sastav Novog Sada nije mogao. Reka Bezeg nije imala šanse protiv dve TOP 10 igračice sveta, Šaošin Jang i Jing Han, dok je poraz od Jing Han pretrpela i Aneta Maksuti.

”Nikad nisam zadovoljan porazom, ali prava je istina da smo igrali protiv drim-tima. Veoma sam srećan i ponosan što smo uzeli partiju protiv jednog ovakvog tima. Naročito mi je drago zbog Tijane s obzirom da je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu izostavljena od strane selektora koji nije video njen potencijal. Mi koji verujemo u nju i koji smo s njom svaki dan, znamo koliko može. Od našeg tima nismo mogli očekivati više, Reka Bezeg igrala je protiv dve TOP 10 igračice sveta i pružila maksimum, ali će njoj trebati još mnogo ovakvih mečeva. Uz veru u sebe i viši nivo igre, mislim da može biti nosilac Novog Sada i donositi pobede. Što se tiče Anete Maksuti, ona je jedna od retkih igračica koja oseća igru na odbranu i zna da igra na odbranu, ali je kvalitet Han Jing presudio. Kada bi imali više mečeva protiv defanzivki, mislim da bi Aneta mogla da se nosi sa igračicama ovog kvaliteta. Sledi nam dvoboj protiv Žoe le Tur u Francuskoj u novembru i to je veoma dobra ekipa. Ovde su izgubili 3:0 ali su svi mečevi bili neizvesni i imaćemo veoma težak zadatak da u gostima ostvarimo pobedu. Daćemo maksimum, dižemo formu za decembar kada budemo igrali revanš protiv ovih timova” – izjavio je trener Novosađanki, Slobodan Stojanov

Podelite vest...